Menu – Wzgórza Kunowskie
Menu Imprezy okolicznościowe
Menu Imprezy okolicznościowe
Zanurz się w wyjątkowych smakach i odkryj kulinarną esencję Wzgórz Kunowskich.
MENU IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE (CHRZCINY, KOMUNIE, MINI PRZYJĘCIA WESELNE)
Selekcja wędlin, pasztetów i mięs pieczystych
Świeżo wypiekane domowe pieczywo smakowe
Deska serów z każde strony Polski
Sałatka jarzynowa w stylu PRL, czyli tak jak ją jadano kiedyś
Sałatka na bazie łazanek, suszonych pomidorów z oliwą, sera dojrzewającego i smażonej suchej Beskidzkiej
Sałatka z pomidorów i mozzarelli, że świeżą bazylią, i polnym Vingrette
Układ śledzi w różnych sosach
ZUPA: DOROŚLI:Królewski rosół z makaronem, serwowany z oliwą czosnkowo pietruszkową, kawałkami mięsa, długo gotowaną marchwią, i siekaną na świeżo natką pietruszki
DZIECI: (DO WYBORU)Długo gotowany wołowo warzywny rosół, serwowany z makaronem i oliwą
Krem z pieczonych pomidorów, podany ze słodką śmietanką z cukrem
pudrem, świeżymi listkami bazylii i grzankami prowansalskimi
DANIE GŁÓWNE: (DO WYBORU) DOROŚLI:Filetowania pierś z kurczaka a’La Devolay, panierowana w pietruszkowej panierce, serwowana z czosnkowo ziołowym masłem, tartym serem i świeżymi kwiatami kopru
Steki z polędwicy wieprzowej, pieczone z w trzydniowej marynacie, serwowane z maślanym sosem na bazie pietruszki, pieprznika jadalnego
Panierowany schab w kruchej bułce, smażone na gęsim smalcu od strony południa, podany z odrobiną soku z marynaty mlecznej i tartego majeranku oraz młodą kapustą zasmażaną z wędzonym boczkiem i swojską kiełbasą
DLA DZIECI:Panierowane na złoto polędwiczki z pierścień kurczaka
Długi makaron „Bucatini”, w sosie z mielonego mięsa, gotowanych pomidorów i ziół
Zapiekane z masłem podpłomyki gryczane z miałem owocami i kremową śmietaną z trzcinowym cukrem
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH DO WYBORU:Ziemniaki w formie kremowego puree, na bazie krowiego mleka i masła
Ziemniaki z krystalicznej wody, serwowane z masłem i świeżą natką kopru j szczypiorku
Zasmażana kasza pęczak nie palona, podana z masłem i pietruszką
Pieczone długie ziemniaki z solą morską i wędzoną papryką
SAŁATKI/ SURÓWKISałatka z siekanej białej kapusty z majonezem, koprem i tartą marchwią i pomarańczowym sokiem
Surówka z mango i marchewki, podana z tamtymi liśćmi dzikiej mięty
Surówka z kiszonej kapusty, z miodem, gałką muszkatołową i Creme fraiche
DRUGIE DANIE GORĄCE: (DO WYBORU)Wołowina po Burgundzku, z pieczonymi warzywami korzennymi, pieczarkami, i słodką śmietanką
Barszcz z czerwonych pieczonych polskich buraków, serwowany z krokietem warzywnym zapiekanym z białym kozim serem
Świętokrzyski zabielany Chowder z kawałkami ryb i owoców morza smażonymi z warzywami i rukwią widną
DESERZupa nic , na bazie owoców sądowych, miodową śmietaną, mango, i prażonymi płatkami migdałowymi
NA POŻEGNANIE:Bajaderka kokosowa, z masą z ciemnej czekolady, masła i białego
Madagaskar
Między setami obiadowym, poczęstunek dla każdego gościa, regionalnym i ręcznie robionym przez nas produktem
Wege/ Wegan/ Alergie…. tylko daj nam znać. Wszystkich traktujemy indywidualnie i na tym polega nasza wyjątkowość
Zapraszamy! Mamy nadzieję, że nasze dania zachwycą Was smakiem i sprawią, że każda chwila spędzona u nas będzię wyjątkowa wyjątkowa
Zamówcie to, na co macie ochotę i cieszcie się wyśmienitym jedzeniem w przyjemnej atmosferze. Smacznego!
wszystkie zamówienia muszą zostać złożone i potwierdzone minimum 7 dni przed datą realizacji*

