Skip to main content

Menu – Wzgórza Kunowskie


Menu Imprezy okolicznościowe

Menu Imprezy okolicznościowe

Nasze menu zostało opracowane przez doświadczonego szefa kuchni.
Zanurz się w wyjątkowych smakach i odkryj kulinarną esencję Wzgórz Kunowskich.

MENU IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE (CHRZCINY, KOMUNIE, MINI PRZYJĘCIA WESELNE)


PRZYSTAWKI: (W STOLE)

Selekcja wędlin, pasztetów i mięs pieczystych

Świeżo wypiekane domowe pieczywo smakowe

Deska serów z każde strony Polski

Sałatka jarzynowa w stylu PRL, czyli tak jak ją jadano kiedyś

Sałatka na bazie łazanek, suszonych pomidorów z oliwą, sera dojrzewającego i smażonej suchej Beskidzkiej

Sałatka z pomidorów i mozzarelli, że świeżą bazylią, i polnym Vingrette

Układ śledzi w różnych sosach 

ZUPA:

DOROŚLI:

Królewski rosół z makaronem, serwowany z oliwą czosnkowo pietruszkową, kawałkami mięsa, długo gotowaną marchwią, i siekaną na świeżo natką pietruszki

DZIECI: (DO WYBORU)

Długo gotowany wołowo warzywny rosół, serwowany z makaronem i oliwą

Krem z pieczonych pomidorów, podany ze słodką śmietanką z cukrem

pudrem, świeżymi listkami bazylii i grzankami prowansalskimi 

DANIE GŁÓWNE:  (DO WYBORU)

DOROŚLI:

Filetowania pierś z kurczaka a’La Devolay, panierowana w pietruszkowej panierce, serwowana z czosnkowo ziołowym masłem, tartym serem i świeżymi kwiatami kopru

Steki z polędwicy wieprzowej, pieczone z w trzydniowej marynacie, serwowane z maślanym sosem na bazie pietruszki, pieprznika jadalnego 

Panierowany schab w kruchej bułce, smażone na gęsim smalcu od strony południa, podany z odrobiną soku z marynaty mlecznej i tartego majeranku oraz młodą kapustą zasmażaną z wędzonym boczkiem i swojską kiełbasą 

DLA DZIECI:

Panierowane na złoto polędwiczki z pierścień kurczaka

Długi makaron „Bucatini”, w sosie z mielonego mięsa, gotowanych pomidorów i ziół 

Zapiekane z masłem podpłomyki gryczane z miałem owocami i kremową śmietaną z trzcinowym cukrem 

DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH DO WYBORU:

Ziemniaki w formie kremowego puree, na bazie krowiego mleka i masła

Ziemniaki z krystalicznej wody, serwowane z masłem i świeżą natką kopru j szczypiorku 

Zasmażana kasza pęczak nie palona, podana z masłem i pietruszką

Pieczone długie ziemniaki z solą morską i wędzoną papryką

SAŁATKI/ SURÓWKI

Sałatka z siekanej białej kapusty z majonezem, koprem i tartą marchwią i pomarańczowym sokiem 

Surówka z mango i marchewki, podana z tamtymi liśćmi dzikiej mięty

Surówka z kiszonej kapusty, z miodem, gałką muszkatołową i Creme fraiche 

DRUGIE DANIE GORĄCE: (DO WYBORU)

Wołowina po Burgundzku, z pieczonymi warzywami korzennymi, pieczarkami, i słodką śmietanką

Barszcz z czerwonych pieczonych polskich buraków, serwowany z krokietem warzywnym zapiekanym z białym kozim serem 

Świętokrzyski zabielany Chowder z kawałkami ryb i owoców morza smażonymi z warzywami i rukwią widną 

DESER

Zupa nic , na bazie owoców sądowych, miodową śmietaną, mango, i prażonymi płatkami migdałowymi

NA POŻEGNANIE:

Bajaderka kokosowa, z masą z ciemnej czekolady, masła i białego

Madagaskar 

Między setami obiadowym, poczęstunek dla każdego gościa, regionalnym i ręcznie robionym przez nas produktem

Wege/ Wegan/ Alergie…. tylko daj nam znać. Wszystkich traktujemy indywidualnie i na tym polega nasza wyjątkowość

Zapraszamy! Mamy nadzieję, że nasze dania zachwycą Was smakiem i sprawią, że każda chwila spędzona u nas będzię wyjątkowa wyjątkowa

Zamówcie to, na co macie ochotę i cieszcie się wyśmienitym jedzeniem w przyjemnej atmosferze. Smacznego!

wszystkie zamówienia muszą zostać złożone i potwierdzone minimum 7 dni przed datą realizacji*